contact us

If you have questions, comments, or a project in mind, let's talk. Please provide your mail and fill out the message field, and we'll contact you right back.

2 Skelbækgade
København, , 1717
Denmark

+45 51929609

We are an infographic agency doing visual storytelling.

We transform data and information into captivating visuals and makes it easier to understand and remember.

We are visual storytellers that inform and inspires your audience.

datavisualisering.001.png

Alt du skal vide om animationsvideo

En kort introduktion til, hvad begrebet dækker over.

 

Hvad er Datavisualisering?

 

Infografik, informationsvisualisering, infographics, information design...ja, kært barn har mange navne. Og i dag finder du dem alle vegne, hvadenten det er i dit Facebook feed, til konferencen eller i årsrapporten. Men er det ikke bare endnu et nyt buzzword, som vi alle har glemt i morgen? Inden vi når dertil, så lad os starte med at kigge på, hvad ordet egentlig betyder.

Som et bureau, som udelukkende beskæftiger sig med infografik hver eneste dag, får vi ofte spørgsmålet Kan I lave en infografik til os? Problemet er bare, at der ikke findes en fælles forståelse af betegnelsen infografik. Nogen refererer til en infografik som et bestemt format, andre som en simpel graf og nogen endda som en særlig grafisk stil. Forvirringen er forståelig. Mange af disse begreber om visuel kommunikation overlapper nemlig og begrebet infografik er derfor til egen individuel fortolkning. 

Infografik og dens beslægtede begreber.

Infografik og dens beslægtede begreber.

I virkeligheden er ordet infografik blot et portmanteau af information og grafik. Og spørger man Wikipedia defineres det ganske enkelt som visuelle repræsentationer af information, data og viden. Men er det i virkelig som simpelt? Både ja og nej. Ja, hvis man er af den opfattelse, at infografik dækker over en bred vifte af visuelle formater og stiller sig tilfreds med en unuanceret definition. Nej, hvis man ønsker at nuancere infografik og differentiere den fra andre relaterede begreber. En måde at anskue dette på er at kigge på infografikkens bestanddele. En infografik vil altid bestå af information, som kan være i form af en undersøgelse, fact(s), en proces, en sammenligning eller noget helt femte. Det kalder vi infografikkens input. Altså kan der være tale om kvalitative og kvantitative information. Herefter omsætter man disse informationer med en række visuelle elementer, som typisk tæller alt fra datavisualisering 

Hvad består en infografik af?

 

Infographic slides export-18.png

Når alt dette er sagt, så mener vi at betydningen skal forblive dynamiske og åben for ændring.

Hvorfor er infografik blevet så populær?

Egentlig er det på ingen måde nyt, at vi udtrykker os visuelt. Alligevel ser vi en klar tendens i, at vores personlige og virksomheders kommunikation bliver mere og mere visuel. Vigtigste årsag til dette er vel, at det virker. Herudover handler det om, at man som virksomhed har flere - faktisk er 90% af alt data i dag generet de seneste to år. Og denne udvikling ser blot ud til at fortsætte. Samtidig har dem, som vi kommunikere til 

Hvorfor infografik?

Der kan være mange grunde til at bruge infografik i sin kommunikation. Det afhænger først og fremmest af, hvad formålet er. Men nøgleordet er her kommunikation. Når en infografik virker bedst, er det stærkeste formidlingsform. Infografik er ikke altid svaret på din formidling. 

 

Hvad kan infografik bruges til?

 

Infografik i morgen

Vil ordet infografik stadig være aktuelt om nogle år? Måske ikke. Vil disciplinen infografik være aktuel i fremtiden? Absolut. Så længe vi har behov formidle indhold, hvor det visuelle sprog er stærkere end skrevne ord. 

Beslægtede begreber

Men hvad er så forskellen på de forskellige begreber som visualiserer data og information? Som tidligere nævnt findes der ikke en endegyldig definition af de forskellige begreber, og uden at der skal gå langhåret akademiker-teori i den, har vi her forsøgt at beskrive de vigtigste begreber og deres forskelle:

  • Infografik:
  • Informationsdesign
  • Datavisualisering
  • Visuel storytelling